Museiintendent

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Kontaktpersoner

Katarina Pierre, museichef

Tfn: 090-786 96 32

Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Bildmuseets kompetensområde är internationell samtidskonst inbegripet en pedagogiskt förmedlande ambition. Vid Bildmuseet bedrivs en självständigt profilerad publik utställnings- och programverksamhet, vilken utgör en central plattform för en kunskapsdialog lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.  År 2012 etablerades det nya Bildmuseet som en del av Konstnärligt campus vid Umeå universitet. Läs mer om Bildmuseet här. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som intendent vid Bildmuseet initierar, projektleder och genomför du utställningar och andra publika program och projekt vid museet i samråd med Bildmuseets chef och konstnärliga ledare. I arbetet ingår arbetsledning, budgetarbete, att söka externa medel samt text- och katalogproduktion. Förutom utställningsproduktion ansvarar du även för att initiera och genomföra programverksamhet vid museet samt hålla egna visningar på svenska och engelska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med konstvetenskaplig inriktning, curatorutbildning eller motsvarande, samt har erfarenhet av kvalificerat arbete inom en eller flera konstinstitutioner med inriktning mot samtida konst och visuell kultur. Du har arbetat som projektledare för utställningsproduktioner vid konstinstitution och du är van att självständigt driva och genomföra utställningsprojekt. Vidare har du erfarenhet av budgetarbete och av att söka extern finansiering. Du har även vana av att samtala om konst för en publik på svenska och engelska. Du har en tydlig internationell profil och praktik med egna internationella nätverk.

De egenskaper som vi efterfrågar är initiativrikedom, organisationsförmåga och en mycket god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i såväl tal som skrift inom konstområdet. Bildmuseet har ett internationellt fokus varför mycket goda språkkunskaper i engelska, i både tal och skrift, är en förutsättning för att kunna utföra arbetet. Ytterligare språk är meriterande.

Som intendent arbetar du mot deadlines vilket förutsätter stresstålighet och flexibilitet samt en förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett tillfredsställande sätt. Du har även mycket god samarbetsförmåga.  

Om anställningen

Anställningen är ett vikariat på heltid under perioden 180901-190831. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetsort är Umeå.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan ska innehålla:
- CV 
- Personligt brev 
- Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Frågor om befattningen besvaras av museichef Katarina Pierre, katarina.pierre@bildmuseet.umu.se.Sista ansökningsdatum

14 maj

Ort

Umeå

Kontaktpersoner

Katarina Pierre, museichef

Tfn: 090-786 96 32