Museichef

Stiftelsen K. A. Almgren sidenväveri och museum skall bevara och för allmänhet och forskning tillgängliggöra K. A. Almgren sidenväveri i sina för ändamålet byggda lokaler från 1860.

Kontaktpersoner

Jan Lindo, museichef

Tfn: 08-642 56 17

Klas Nyberg, styrelse ordförande

Tfn: 073-923 04 48

Stiftelsen K. A. Almgren sidenväveri och museum söker en ny chef. Museet är ett betydande kulturarv. Det består av det ursprungliga välbevarade väveriets unika fabriksrum på första våningen, fortfarande producerande tyger och band, samt en utställningsvåning som berättar om materialet, om väveriet och industrisamhällets historia. Väveriet är kunglig hovleverantör.

Museet har en omfattande utställnings- och visningsverksamhet med fokus på industrihistoria, textil konst och konsthantverk. Museet har också en relativt omfattande försäljningsverksamhet.

Museet ska förena bevarandet av kulturarvet och dess historia med en bred industrihistorisk utblick samt vara en utställningsplats för textil och visuell konst. Vi söker därför en chef med ett brett intresse för att arbeta med dessa inriktningar. Museichefen ska också vara beredd att delta i alla museets verksamhetsgrenar.

Kvalifikationer

Du ska ha en akademisk examen i kulturarvsrelaterat ämne.

Du ska ha erfarenhet av ekonomihantering. Museet har en väl fungerande ekonomihantering till Din hjälp och Du har en aktivt arbetande styrelse till stöd.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta på museum.

Det är en merit om du har textilhistoriska kunskaper, liksom om du har haft ledningsansvar i museisammanhang eller motsvarande.

Kontakt

Vid frågor om verksamheten, löneanspråk m.m. kan du ringa museichef Jan Lindo, 08-642 56 17 eller styrelsens ordförande Klas Nyberg, 073-923 04 48.

Ansökan

Ansökan ska senast vara oss tillhanda 16.04.18 och skickas till Stiftelsen K. A. Almgren sidenväveri och museum, Styrelsen, Repslagargatan 15, 118 46 Stockholm.

Vill du veta mer om museet gå in på www.kasiden.se

Sista ansökningsdatum

16 april

Ort

Stockholm

Kontaktpersoner

Jan Lindo, museichef

Tfn: 08-642 56 17

Klas Nyberg, styrelse ordförande

Tfn: 073-923 04 48