Enhetschef för informationsförsörjning och regionarkiv

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss.

Kontaktpersoner

Åsa Torvaldsson, Verksamhetschef

Tfn: 0155 –24 57 93

Arbetsplats

Landstingets främsta uppgift är att erbjuda en god hälso- och sjukvård till alla som bor eller vistas i Södermanlands län. En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom landstingsdirektörens staber samt verksamhets- och ledningsservice. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Enhetschefen för informationsförsörjning och regionarkiv ansvarar för funktionerna Informationsstyrning och regionarkiv samt arkivservice och huvudregistratur. Enheten har ungefär tio medarbetare.
Som chef för enheten för informationsförsörjning och regionarkiv kommer du att leda, organisera och planera enhetens arbete. Verksamhetsområdet är i en moderniseringsfas med mycket fokus på den digitala informationen som mer och mer ersätter det traditionella analoga formatet. Du kommer arbeta med den strategiska utvecklingen av enheten i syfte att säkerställa att enheten kommer vara redo att leverera i kommande uppdrag inom informationsförsörjningsområdet. Samarbete, förankring och samverkan är viktigt i ditt arbete.
Som enhetschef för informationsförsörjning och regionarkiv har du:

 • ett verksamhetsansvar som innebär att du ska vara uppdaterad på lagar, regler m.m. som berör verksamheten, kommunicera utbud och verksamhet för andra, jobba med uppföljning av verksamheten.
 • ett budgetansvar som innebär att planera, leda och styra verksamheten utifrån mål och resultat.
 • ett personalansvar som innebär att skapa förutsättningar för medarbetarna att utvecklas, tydliggöra mål, ansvar och befogenheter. Det ingår också att genomföra årliga medarbetarsamtal samt lönesättning av personalen samt främja en god arbetsmiljö på arbetsplatsen.
 • ett utvecklingsansvar som innebär att leda och planera möten, införa rutiner, utveckla och motivera medarbetare i förändringsprocesser etc.

I arbetet ingår det också ett uppdrag kring Landstinget Sörmlands e-arkiv (R7e-arkiv). Enhetschefen ingår i landstingets administrativa enhets ledningsgrupp och rapporterar till den administrativa chefen.

Din kompetens

 • Som sökande ska du ha relevant akademisk examen. Dokumenterade kunskaper inom digital informationshantering är ett krav.
 • Du har flerårig arbetslivserfarenhet av för tjänsten lämplig tjänstgöring i offentlig verksamhet, goda kunskaper om regelverken för hantering av allmänna handlingar inom offentlig förvaltning, arkiv- och offentlighetslagstiftning.
 • Du behöver även ha erfarenhet av att leda, organisera och planera insatser där flera medarbetare ingått.
 • Du ska vara van att samarbeta med företrädare för olika intressen.
 • Vi utgår ifrån att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.
 • Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 • B-körkort är ett krav då tjänsten kommer innebära en del resor.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Verksamhetschef Åsa Torvaldsson, 0155 –24 57 93.
Fackliga företrädare nås via växel, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på verksamhets- och ledningsservice i Nyköping! Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2018-05-06. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Följ oss gärna på
https://www.facebook.com/lstsormlandJobbahososs

Se våra förmåner
http://www.landstingetsormland.se/extra-ingang/Jobba-hos-oss/Jobba-hos-oss/Vara-formaner/

Sista ansökningsdatum

6 maj

Ort

Nyköping

Kontaktpersoner

Åsa Torvaldsson, Verksamhetschef

Tfn: 0155 –24 57 93