Bibliotekarie med samordnaransvar

Folk- och skolbiblioteken i Hagfors kommun består av ett huvudbibliotek i ljusa trevliga lokaler i Hagfors och en lite mindre filial i Ekshärad. Verksamheten är en del av Bibliotek Värmland med bl a gemensam katalog och hemsida. Låntagaren får del av utbudet i hela länet genom ett lånekort. Samarbeten och nätverksträffar sker kontinuerligt i Bibliotek Värmland för att utveckla verksamheten.

Kontaktpersoner

Tina Bergenbrink, Kulturskola- och bibliotekschef

Tfn: 0563-187 74

Hans Åkerlundh, Personaladministratör

Tfn: 0563-185 54

ARBETSPLATS HAGFORS BIBLIOTEK  

Folk- och skolbibliotek i Hagfors ingår i Barn och bildningsverksamheten med kulturskolan och kulturen i Hagfors kommun. Här finns också verksamheterna förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna samt fritidsgård. Den aktuella tjänsten är placerad inom folk- och skolbibliotek.  

Som medarbetare i Hagfors kommun är du en del av Hagforsstrategin 2017 – 2027 som attraktivt beskriver ett önskat framtida tillstånd. Den ska förena alla som bor, lever och verkar i kommunen samt leda oss i arbetet med att tillsammans skapa ett gôtt liv, framåtanda och handlingskraft. Visionen är hela kommunens tydliga målsnöre och vår drömbild att längta till. Det är en bild som enar oss, som gör oss till stolta invånare och som gör att vi tillsammans kan möta en framtid med mod och positiva attityder. Den ska engagera och inspirera både i vardagen, på fritiden och i arbetslivet.  

Läs gärna mer om Hagforsstrategin på vår hemsida.  

 

ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER  

I dina arbetsuppgifter ligger samordning och ansvar för biblioteksverksamheten riktad till vuxna. Som samordnare ansvarar du för att den dagliga verksamheten på biblioteket riktad till vuxna flyter smidigt. Som bibliotekarie deltar du i det gemensamma arbetet och bemanningen av biblioteket, exempelvis med programverksamheten, tjänst i information/lånedisk, den digitala utmaningen och demokratiuppdraget. Det övergripande och formella ansvaret för arbetsmiljö, personal och ekonomi har enhetschefen. Du kommer att ha din bas i Hagfors och arbetsuppdrag i hela kommunen och nätverk i Bibliotek Värmland. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.  

Du kommer att ingå som en av åtta personer i Hagfors kommuns arbete med folk- och skolbibliotek. Vårt bibliotek har flera projekt som löper parallellt ofta i samarbete med andra enheter eller organisationer vilket också innefattar projektanställda och praktikanter. Programverksamhet med författarbesök, kulturaktiviteter, arbetet med digital delaktighet och föreningssamverkan är stor och utvecklas kontinuerligt.  

Vi söker dig som har en biblioteksexamen från universitet eller högskola, eller annan utbildning som bedöms adekvat för uppdraget samt några års erfarenhet av biblioteksarbete. 

Du har lätt för att kommunicera och har ett stort intresse av att möta människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har stor förmåga att skapa goda relationer till medarbetare och besökare. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du tycker om att arbeta i team och har förmåga att ta egna beslut. Du har goda IT-kunskaper och förtrogenhet med bibliotekets demokratiska uppdrag i ett snabbt föränderligt samhälle. Du är kommunikativ och kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift.  

Letar du efter en kreativ arbetsplats med närhet till beslut, präglad av lust och nyfikenhet med bred kulturverksamhet och digital inriktning, då är du varmt välkommen med din ansökan!  

Körkort med förarbehörighet B är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och social kompetens.  

Då Hagfors bibliotek är ett integrerat folk- och skolbiblioteket faller vi under skollagen. Utdrag ur Rikspolisstyrelsen belastningsregister krävs för alla våra medarbetare.  

Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.(2010:800)  

LÖN  

Vi tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk  

FACKLIGA FÖRETRÄDARE  

Når du genom Hagfors kommuns växel, 0563-185 00.  

ÖVRIGT  

Vi har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.  

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.  

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!  

 

 

Sista ansökningsdatum

30 april

Ort

Hagfors

Kontaktpersoner

Tina Bergenbrink, Kulturskola- och bibliotekschef

Tfn: 0563-187 74

Hans Åkerlundh, Personaladministratör

Tfn: 0563-185 54