Bibliotekarie

Bibliotekarie till Enhet HTA Skåne och Sjukhusbibliotek i Lund.

Kontaktpersoner

Sofia Moberg-Bibliotekschef

Tfn: 0725-99 83 73

Stellan Klint-Medicinsk bibliotekarie med IT-ansvar

Tfn: 0725-99 73 42

Anna-Lena Andersson-Bibliotekarie/Samordnare

Tfn: 0702-143711

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag. 

Sjukhusbiblioteket Skånes universitetssjukvård (SUS) är en verksamhet inom avdelningen forskning och utbildning. Biblioteket har verksamhet i Lund och Malmö och är ett kombinerat sjukhusbibliotek som omfattar: 
- en medicinsk företagsbiblioteksdel som i allt väsentligt har koppling till utbildnings- och forskningsbiblioteksområdet 
- en patientinriktad del som arbetar med patientinformation, -utbildning, föreläsningar, läkande läsning och kulturförmedling. 

Inom enheten finns även HTA Skåne. HTA (Health Technology Assessment), på svenska ”Utvärdering av teknologier i vården”, är en metod för att systematiskt utvärdera vetenskapliga publikationer om diagnostik, behandling och omvårdnad. En viktig uppgift för bibliotekarierna är att ta fram underlag för evidens till HTA Skåne.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en bibliotekarie med inriktning medicin och informations- och kommunikationsteknik (IKT) till sjukhusbiblioteket med huvudsaklig placering i Lund. Viss tjänstgöring i Malmö kan bli aktuell. 

I dina arbetsuppgifter ingår att: 
– tillgängliggöra och medverka till utveckling av bibliotekets e-resurser 
– arbeta med medicinsk informationssökning, handledning och undervisning 
– ansvara för bibliotekets katalogsystem, Book-It 
– tjänstgöra i informationsdisk samt utföra övriga förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med databas- och informationssökning och att du har en bred digital kompetens och är tekniskt nyfiken. Erfarenhet av arbete med discoverysystem och IT-utveckling samt kunskaper om Book-It är meriterande. Erfarenhet av sjukhusbibliotek eller medicinskt fackbibliotek ses också som meriterande. 

Vi vill att du är med och utvecklar vår verksamhet genom att vara utåtriktad, ansvarstagande och förändringsorienterad. Vi ser gärna att du är kommunikativ, har god pedagogisk förmåga och mycket fantasi. Du har goda färdigheter i svenska och engelska och har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Som person är du flexibel samt har lätt för att samarbeta med användare och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde 2018-08-01 eller enligt överenskommelse. Intervjuer är planerade till vecka 20.

Ansökan

Ansök senast:   2018-05-06

Referensnummer:   A766970

Välkommen att söka!

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner 

Sofia Moberg-Bibliotekschef, Telefon: 0725-99 83 73 Mail: sofia.moberg@skane.se

Stellan Klint-Medicinsk bibliotekarie med IT-ansvar, Telefon: 0725-99 73 42 Mail: stellan.klint@skane.se

Anna-Lena Andersson-Bibliotekarie/Samordnare, Telefon: 0702-143711 Mail: anna-lena.andersson@skane.se 

Facklig företrädare

Malin Prymne-DIK, Telefon: 0702-91 68 96 Mail: malin.prymne@skane.se

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. 
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör. 

Skånes universitetssjukvård (SUS) bildades den 1 juni 2013 och består av Skånes universitetssjukhus samt av den offentligt bedrivna primärvården i Malmö- och Lundområdet. Skånes universitetssjukhus omfattar sjukhusverksamheterna i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Förvaltningen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om drygt 14 miljarder kronor. SUS erbjuder primärvård, länssjukvård och högspecialiserad vård, samtidigt som vi utbildar och bedriver avancerad forskning i nära samarbete med universitet och högskolor. Vi arbetar med respekt för människan och strävar alltid efter att vara bland de bästa. 

 http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna. 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Sista ansökningsdatum

6 maj

Ort

Lund

Kontaktpersoner

Sofia Moberg-Bibliotekschef

Tfn: 0725-99 83 73

Stellan Klint-Medicinsk bibliotekarie med IT-ansvar

Tfn: 0725-99 73 42

Anna-Lena Andersson-Bibliotekarie/Samordnare

Tfn: 0702-143711