Bibliotekarie

Rättvik – livskvalitet in på knutarna! Här finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet och service för våra invånare och besökare, vilket bidrar till vår ökade inflyttning. Bidrar till trivseln gör också vårt rika kultur- och föreningsliv och vår unika natur. Bevarade traditioner, nytänkande och mod i samklang skapar en fantastisk livsmiljö. Rättviks kommun ska vara en framtidskommun för boende och besökande kännetecknad av entreprenörsanda och småskalighet. Under devisen ”Där tradition möter framtid” vågar vi utmana och utveckla vår kommun, med avstamp i vår historia. Vi vill nu välkomna ännu en medarbetare in i dessa spännande processer!

Kontaktpersoner

Britti Halvarsson, DIK

Tfn: 0248-70 192

Karin Jönses, bibliotekarie

Tfn: 0248-70 198

Rättviks bibliotek

Rättviks bibliotek, som omfattar verksamheter i Rättvik, Boda och Ore, är en del av Rättviks kulturhus. Biblioteksfilialerna i Boda och Ore befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och vi söker nu en medarbetare som vill ta ett särskilt ansvar för dessa i nära samarbete med sina kollegor. De två verksamheterna är mycket viktiga i kommunens arbete för att bidra till bildning, ökad läsning, digital delaktighet och integration.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ha ett särskilt ansvar för att utveckla filialbiblioteken i Boda och Ore.
Du kommer att arbeta läsfrämjande och med programverksamhet i Boda och Ore, både självständigt och i samarbete med dina kollegor. Du kommer främst att bemanna Ore filialbibliotek. Kvälls- och viss lördagstjänstgöring ingår. Du är tillsammans med all bibliotekspersonal en resurs för Rättviks kulturhus.

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta läsfrämjande och med programverksamhet. Du bör ha goda IT-kunskaper. Du ska ha lätt för att kommunicera digitalt och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Körkort B fordras.

Egenskaper

Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor i alla åldrar, har servicekänsla och bemöter alla med respekt. Du vill gärna utvecklas i ditt yrke och kan arbeta såväl på egen hand som tillsammans med andra. Vi ser gärna att du har en pedagogisk förmåga och har lätt för att knyta kontakter.

Rättviks kulturhus

Kulturhuset i Rättvik innefattar även bildarkiv, naturmuséum och konsthall. I all verksamhet erbjuds personlig service, visningar och workshops för olika grupper. Kulturhuset har ett rikt kulturutbud och arrangerar ofta programverksamhet för barn, unga och vuxna.

Upplysningar om tjänsten

Tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.
Sysselsättningsgrad: 100%.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av
DIK Britti Halvarsson
0248-70 192

Karin Jönses, bibliotekarie
0248-70 198

Sista ansökningsdag
2018-03-26

Ansökan skickas till
Ansökan skickas via mail till kultur@rattvik.se

 

Om ni flyttar till Dalarna i samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss vänligen men bestämt alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp.

Sista ansökningsdatum

26 mars

Ort

Rättvik

Kontaktpersoner

Britti Halvarsson, DIK

Tfn: 0248-70 192

Karin Jönses, bibliotekarie

Tfn: 0248-70 198