Antikvarie/pedagog

Kultur- och fritidsförvaltningen har till uppdrag att främja och ansvara för kultur, fritid och turism i kommunen. Till förvaltningen hör föreningsstöd, bibliotek, fritidsanläggningar, fritidsgård, turistbyrå och museer. Köpings museum har en bred verksamhet med samlingar, utställningar, program för skolan och museibutik. Inom verksamheten ryms även apoteksavdelningen Scheeles minne, friluftsmuseet Gammelgården och Nyströmska gårdens snickerimuseum.

Kontaktpersoner

Roy Cassé, Enhetschef museum

Tfn: 0221-253 41

Ann-Charlotte Kernehed, Museivärdinna

Tfn: 0221-253 51

Vi söker nu en antikvarie med särskilt ansvar för museets pedagogik till en kreativ tjänst med mycket frihet. 


Arbetsuppgifter
Som antikvarie är du delansvarig i arbetet med samlingar, arkiv, program och utställningar. 

Som pedagog arbetar du främst mot skolan; vi undervisar 3-4 000 elever varje år – både i våra museimiljöer och i klassrum. En del av våra program är ren undervisning utifrån våra utställningar, pedagogiskt material eller kommunens kulturmiljöer. Andra program utgår från lärande genom skådespel och lek. Många genomförs även för vuxengrupper på kvällstid och helger. Du kommer som pedagog att ha mycket stor frihet att utveckla egna program inom ramen för våra mål!

Vi vill utveckla vår digitala närvaro och ser gärna att du har ett intresse av att arbeta med storytelling via sociala medier.

Eftersom museet saknar vaktmästare ingår även vaktmästarsysslor i tjänsten, sysslorna delas mellan alla vi i personalen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen i etnologi eller historia, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du måste ha mycket goda kunskaper i det svenska språket, och goda kunskaper i engelska, gärna fler språk. Köpings museum levandegör historia genom visningar och rollspel i sin pedagogik, och ett villkor för anställning är förmågan att kunna agera inför andra. 

Det är meriterande om du har pedagogisk utbildning eller erfarenhet, samt vana av arbete med samlingar, och i databasen Primus.

Personliga egenskaper
Då vi bara är två anställda förutom dig, sätter vi stort fokus på personlig lämplighet och social förmåga. Du ska ha ett gott omdöme, en helhetssyn på museiarbete och kunna prioritera rätt saker. Som pedagog är du entusiasmerande, kreativ och klarar att själv driva dina projekt. Som museiarbetare är du självklart serviceinriktad.

Övrigt
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrunder. 

Vår kommun
Köping ligger i västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är ett betydelsefullt arbete som gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag.

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

Tillträde: 2018-08-01 eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan, personligt brev och cv. Du ansöker via www.hrsupporten.se/koping.php

En förutsättning för ett eventuellt anställningserbjudande är att utdrag från belastningsregistret kan visas upp. Utdraget beställs från www.polisen.se

Sista ansökningsdag: 2018-03-31 Vi genomför löpande intervjuer

Varaktighet/Arbetstid

Heltid
Tillsvidare

Arbetsgivare

Köpings kommun

Lön

Månadslön 
Individuell lönesättning ange löneanspråk

Postadress

Kultur- och fritidsförvaltningen
73185 KÖPING

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-31
Ange referens: KFN 2018/64

Kontaktpersoner

Enhetschef museum Roy Cassé, 0221-253 41

Museivärdinna Ann-Charlotte Kernehed, 0221-253 51

Fackliga kontaktpersoner

Facklig representant Vision, Kjell-Arne Nakstad, 070 8436806

Sista ansökningsdatum

31 mars

Ort

Köping

Kontaktpersoner

Roy Cassé, Enhetschef museum

Tfn: 0221-253 41

Ann-Charlotte Kernehed, Museivärdinna

Tfn: 0221-253 51