Start /  YRKE & KARRIÄR /  Yrken i DIK /  KOMMUNIKATÖR /  Vi kan din bransch och ditt yrke

Salong kommunikation tittar runt hörnet i kommunikatörens vardag.
Foto: Ulf Hinds

DIK är fackförbundet som organiserar flest kommunikatörer. Jobbar du som kommunikatör eller informatör på en liten privat byrå eller inom en stor statlig organisation? Som medlem i DIK är du inte ensam. Vi har genom åren hjälpt många medlemmar som delar dina erfarenheter, i stort och smått. Välkommen som medlem du med.

Medlemsjouren hjälper dig
DIK har koll på hur din arbetssituation ser ut och fungerar. Det gör att våra ombudsmän alltid vet vad du pratar om och kan hjälpa dig på bästa sätt. Det handlar om både kunskap och erfarenhet – och här är skillnaden mellan DIK och andra fackförbund tydlig.

Kollektivavtal eller inte?
En arbetsgivare som har kollektivavtal är som regel det bästa valet för dig som arbetstagare. För många kommunikatörer som jobbar på mindre arbetsplatser är det valet inte möjligt. DIK finns till för dig ändå, kanske i ändå högre grad.

Ring oss innan
Kontakta DIK:s medlemsjour innan du skriver på ett anställningsavtal där det saknas kollektivavtal, så hjälper vi dig med de punkter du behöver tänka extra på. Men gör det innan du skriver på, för sedan kan det vara för sent att rätta felen, vilket kan ställa till mycket trassel och besvikelser för dig som anställd.

Lön efter kompetens och erfarenhet
Genom vår årliga löneenkät bland DIK:s medlemmar håller vi koll på vad en kommunikatör med din erfarenhet och kompetens bör ha i lön. Du hittar vår egen lönestatistik via vår webb. Appen Akademikerlön är ett annat hett tips som du kan ladda ner till din smarta telefon.

Som medlem kan du även logga in på Saco lönesök eller ringa till DIK:s medlemsjour för goda råd i lönefrågor.

Sätt ord på din kompetens
DIK:s karriärcoacher hjälper dig att sticka ut ur mängden när du vill söka nytt jobb eller uppdatera ditt CV. Och självklart ingår karriärservicen i ditt medlemskap redan från dag ett. Vi ger dig ett försprång helt enkelt.

Omvärldsbevakning
Genom DIK:s nyhetsbrev som kommer cirka fyra gånger per termin direkt till din e-postadress, håller du dig uppdaterad kring yrkesfrågor, aktuell debatt och får tips om fortbildning och annat spännande - med anknytning till kommunikatörsyrket.

Nätverk
Salong kommunikation och DIK:s LinkedIn-grupp för kommunikatörer är två medlemsförmåner som hjälper dig att utvidga ditt yrkesnätverk.

Vi står på din sida!
DIK stöttar dig i de situationer som kan uppstå på jobbet, till exempel vid förhandlingar av olika slag, avtalsskrivning, uppsägning och organisationsförändringar. Ibland räcker det med goda råd, ibland handlar det om fackligt stöd och hjälp i att hantera det som händer. Vad det än gäller kan du känna dig trygg tillsammans med oss.

Inte ensam: ”Problem på jobbet? Ingen att prata med? Kontakta DIK:s medlemsjour, den ingår i medlemskapet. Våra kunniga ombudsmän har förhandlat med många andra som delar din vardag. De vet vad som gäller och kan stödja dig hela vägen.”