Start /  YRKE & KARRIÄR /  KARRIÄRSERVICE /  Karriärguiden /  Var finns jobben? /  Sök jobb med sociala medier

Jobb förmedlas idag i hög utsträckning via Twitter, Facebook och LinkedIn. #nyttjobb förmedlar dagligen hundratals jobb och många har professionella profiler på LinkedIn.

Sociala medier snurrar jobb, det kan vi konstatera. Scenarion som att ett jobb slängs ut dag ett och att en person är anställd på tjänsten dag två är inte ovanligt. Det kan röra sig om allt från tillfälliga projekt till tillsvidareanställningar. Detta är en del av jobbsökarens omvärldsbevakning och research, det är också en möjlighet att presentera sig själv på det viset man vill bli uppfattad.

Många möjligheter
En del startar bloggar och sidor som berättar om deras jobbsökande, som en del i deras jobbsökande. Via sociala medier kan du också prenumerera på nya jobb. Ett bra exempel är Ideella jobb som alltid lägger ut tjänster via sina kanaler, men det finns även andra kommuner, företag och organisationer som använder denna metod. Vi fungerar alla olika, så testa vilken kanal som passar dig bäst och prioritera den.

Var personlig, men du behöver inte vara privat
Kom ihåg att även arbetsgivarna har tillgång till samma kanaler, se över dina profiler och anpassa dem så att de ger rätt bild av din kompetens och dina erfarenheter.

Tips: Tipsa andra om jobb som du stöter på, då kommer du att få tips tillbaka till dig.

Psst. DIK har ett nätverk för egenföretagare och jobbsökare på LinkedIn. Där är alla välkomna.