Start /  YRKE & KARRIÄR /  KARRIÄRSERVICE /  Karriärguiden /  Jobbansökan /  Vad vill arbetsgivaren?

Hur tänker arbetsgivaren om det kommer in hundra ansökningar till en anställning? Hur skulle du själv ha gjort?

Anställningsprocesser har förändrats under de senaste åren. Tidigare annonserade arbetsgivare ut jobb som jobbsökare skickade in sina ansökningar till. Idag går processerna mycket fortare, en tjänst kan ligga ute bara ett par veckor innan den är tillsatt. Många företag och myndigheter har HR specialister och HR avdelningar som sköter ansökningsförfarandet. Har de inte egna rekryterare, kan de hyra in konsulter.

Det är olika hur anställningsintervjuerna går till
Ibland är det anställningsintervjuer i grupp, ibland måste de sökande genomgå personlighetstester, ibland är alla chefer med under intervjun. Ja, det kan gå till på många olika sätt, men desto mer du själv vet om hur processen är planerad, desto bättre förberedd är du på den.

Chefen vill ha den som är bäst för jobbet
En chef vill ju ha den bäst lämpade för jobbet. Det händer också att ingen av de sökande passar för ett jobb som utannonseras, det är en förlust för arbetsgivaren. Därför är det viktigt att du vet vad som krävs. Det är svårt att utforma jobbannonser, i en kort text ska det stå vilket jobb det är och vilka kvalifikationer och meriter som är relevanta. Ibland kan det till och med bli lite av en önskelista från arbetsgivaren. Se bortom annonsen, har du en av meriterna kan du söka jobbet. Kanske du har andra kvaliteter som väger upp, eller egenskaper arbetsgivaren inte har tänkt på.

Hjälp chefen att lära känna dig med att berätta vad du skulle tillföra arbetsplatsen. Chefen vill ju att du ska vilja vara i verksamheten, visa det.

Ta reda på vem/vilka som är med i anställningsprocessen
Är det rekryteringsspecialister som sköter anställningsförfarandet så är det också de som går igenom alla ansökningar och gör de första sorteringarna av vilka som går vidare. Kontaktpersonen är ofta en person som också är delaktig i att anställa.

Tips! Ring eller mejla kontaktpersonen och fråga om hur det ska gå till.

HR konsulten svarar

Här svarar HR konsulten Anna Katrín Gudmundsdottír på några vanliga frågor ur arbetsgivarens perspektiv.

Andra om vad arbetsgivaren vill

Här finns länkar till andra webbplatser som tipsar om vad arbetsgivaren vill.