Start /  SERVICE & FÖRMÅNER /  Inspiration & experthjälp /  DIK på ditt jobb /  DIK:s aktivitetsmeny

Aktivitetsmenyn hjälper dig som är lokalfacklig förtroendevald att arrangera aktiviteter på din arbetsplats. Menyn är lätt att använda.

Välj någon av aktiviteterna nedan. När du har bokat aktiviteten kan du enkelt bjuda in, marknadsföra och följa upp arrangemanget med hjälp av färdiga mallar. Se dokument för respektive aktivitet längst ner på sidan.

Aktiviteter på den fackliga menyn

HJÄLP ATT STARTA DIK-FÖRENING

Vill du ha hjälp med att starta en förening på din arbetsplats? Eller hjälp att väcka liv i den som redan finns? En aktiv lokal DIK-förening ger nöjdare medlemmar. Nöjda medlemmar blir fler medlemmar - och ju fler vi blir desto starkare. För DIK är det lokala engagemanget viktigt och prioriterat. 

Kontakta DIK:s föreningsutvecklare för att boka denna aktivitet: foreningsutvecklare@dik.se 

JOBBAR DU GRATIS?

Lön engagerar alla. Men vad är det egentligen du får lön för? Är du och din chef överens om vad du ska göra på jobbet och vad som ger högre lön? Eller jobbar du kanske gratis? Och gör du det i så fall på det sättet du tror?

Jobbar du gratis är en föreläsning om lön. Två ombudsmän från DIK talar om kopplingen mellan prestation och lön, hur du kommunicerar om lön och om du faktiskt jobbar gratis.

PENSIONS-LOSEC

En föreläsning om pensioner. Vi garanterar att du efter att ha fått DIK:s "Pensions-Losec" fått grundläggande kunskap om både den allmänna pensionen och din tjänstepension. Du slipper pensionsstressen och får verktyg för att göra medvetna val gällande din pension och övriga faktorer som påverkar pensionen.

KARRIÄR UTAN GRÄNSER

Vad behöver du göra för att kunna ta ditt nästa steg i din karriär? Ett inspirationsseminarium om karriär och möjligheter.
En av DIK:s karriärcoacher berättar hur du kan bryta invanda mönster och tänka i nya banor.

DIK-FIKA

DIK bjuder på fika – inget krux bara skoj! Passar även till medlemsmöten och årsmöte.


BOKA EN FACKLIG DIK-AKTIVITET NU!

Boka genom att kontakta Britt-Marie Berggren, DIK:s kansli på tel 08-480 040 08 eller mejla till aktivitetsmenyn@dik.se

Arrangemangen är beräknade att ta cirka en timme, men kan anpassas efter dina önskemål.

Tänk på PUL

Personuppgiftslagen, PUL, är viktig att följa så tänk på det när du skickar e-post till dina medlemmar.

Skicka alltid till ”hemlig mottagare” om du sänder ut meddelande till fler än en medlem. Det man gör då är att man ställer meddelandet till sig själv. Lägger in övriga e-postadresser under hemlig mottagare. Då går det inte att se vilka övriga som har fått meddelandet, och det syns då inte vilka andra som är DIK-medlemmar. Det är inte alltid man vill visa att man är fackligt ansluten. Se exempel>>

Allt är kostnadsfritt

Allt på menyn är gratis. DIK står för fika eller en lunchmacka, max 75 kr per deltagare, i samband med aktiviteten. Du får all information du behöver för att arrangera aktiviteten skickad till dig när du bokar. Vill du ladda hem materialet och skriva ut det själv går det också bra - se nedan: