A-kassa + DIK-medlemskap = ett tryggare arbetsliv: DIK:s inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap för dig som är yrkesverksam medlem, men förutsätter att du även är med i a-kassan.

Som medlem i DIK har du möjlighet att gå med i Akademikernas a-kassa.

A-kassan är till för dig som jobbar. Skulle du bli arbetslös kan du få ersättning. Att vara med gör att du kan vara flexibel på arbetsmarknaden. Vill du byta jobb eller flytta ska du våga göra det. Du ska kunna starta ett företag och om det inte fungerar kunna få ersättning. Blir du av med jobbet ska du inte behöva gå från hus och hem. A-kassan betyder trygghet för både individ och samhälle.

Villkor för a-kassa

För att få ersättning måste du uppfylla två villkor, medlems- och arbetsvillkoret. Det är Akademikernas a-kassa som prövar om du uppfyller dem. Läs mer om villkoren för Akademikernas a-kassa och ansök om medlemskap på a-kassans hemsida, www.aea.se

Studenten och a-kassan

Så länge du är student har du inte rätt till ersättning från a-kassan. Det gäller även under studieuppehåll, oavsett om det är ett längre uppehåll. Men om du har jobbat tidigare kan du gå med i a-kassan redan under studietiden. Och det kan löna sig.

A-kassa + DIK-medlemskap = ett tryggare arbetsliv: DIK:s inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap för dig som är yrkesverksam medlem, men förutsätter att du även är med i Akademikernas a-kassa.