Start /  OM DIK /  Kontakta DIK /  DIK:s kansli /  Utträde

Hoppas att du varit nöjd med ditt medlemskap i DIK och de förmåner vi erbjuder, även för dig som är chef eller egenföretagare.

Läs om att vara chef i DIK>>

Läs om att vara egenföretagare i DIK>>

Du vet väl att ...
Många fackförbund är bundna till vissa branscher och/eller sektorer, men det är inte DIK. Det innebär att även om du byter jobb behöver du inte byta fack. Det som avgör är vad du jobbar som, inte var. Skönt att slippa krångla, eller hur?

En månads uppsägningstid
Utträdet sker från och med kommande månadsskifte efter att din utträdesanmälan inkommit till DIK:s medlemsregister. Medlemsavgiften debiteras som vanligt fram till det datum utträdet träder i kraft. Därefter avslutar DIK fakturering eller autogirouppdrag.

Kom i håg a-kassan
Du kan välja att kvarstå i a-kassan AEA även om du går ur DIK. Tänk på att det tar tolv månader att få ett fullständigt försäkringsskydd om du går ur a-kassan och sedan vill gå med igen. Läs mer om din a-kassa på aea.se.  


Begäran om utträde

Ja, jag vill avsluta mitt medlemskap i DIK

och är medveten om att jag då även (klicka i respektive ruta):

DIK:s inkomstförsäkring ingår i medlemsavgiften för alla yrkesverksamma som varit medlemmar i minst 12 månader. Om du blir medlem i DIK igen, kan du inte tillgodoräkna dig tidigare intjänad tid.
Du kommer inte längre ha tillgång till DIK:s individuella förhandlingshjälp som omfattar personlig lönerådgivning, hjälp och råd vid anställning och förhandlingshjälp vid uppsägning eller omplacering.
Om du har en gruppliv- och olyckfallsförsäkring genom Akademikerförsäkring upphör den vid utträde ur DIK. Du kan teckna den på nytt men tappar medlemsrabatten.
Du kommer inte längre ingå i den lokala fackliga föreningen och kommer inte få lönerådgivning och möjlighet att företrädas av DIK i löneförhandlingar.

* = obligatorisk uppgift.

Jag jobbar numera som/inom:
Berätta gärna vad som varit bra eller dåligt under ditt medlemskap!

Ange vilken

Vad händer nu?

När du klickat på "Avsluta mitt medlemskap" kommer du få upp en bekräftelsesida. Stäng inte webbläsaren innan du fått upp den sidan. Din utträdesanmälan skickas därefter till DIK:s medlemsregister och du kommer får en slutgiltig bekräftelse med per mejl.